Присiло лiто вiдпочити

Галина Чехута
Тепле літечко присіло
Відпочити в холодку,
Задивилося на сіно,
На зелену осоку.

Літо тішилось у тиші,
Відчувало благодать.
Від червоної суниці
Йшов духмяний аромат.

Пахло хвоєю, грибами
У сосновому бору,
Золотистими житами,
Сокирками на горбку.

Ледь помітний вітру повів
На лугу траву гойдав,
На дзвінкій мажорній ноті
Із струмка лилась вода…

Розуміло літо, спокій
Може знищити війна.
Бо сусід у шкурі вовчій
Всю наснагу поглина…

Божеволіє керманич…
Розпирає груди лють…
Сіє ворог зло й ненависть,
Топче чоботом красу…