Уды даегъаел

Татьяна Плити
Даеу тыххаей нал фыссдзынаен иу раенхъ даер,фаезаегъын,
Фаелае та хъуыдыты фаецаейцаеуын даеумае.
Мае уды цинаен ахастай йае даегъаел,
Амае йае фесаефтай аенаехъуаджы каемдаер.

Аемае мае уд фыдтухаентае аевзары,
Уый аехаестонаей дунемае каесы,
Аенаесымаей аенкъард зарджытае зары,
Аемае аенкъард аемдзаевгаетае фыссы.