Пiд акорди гiтари

Галина Чехута
Під акорди гітари
Плавно в небо злітаю,
Хай несуть мене струни
В край хвилюючих мрій.
Там мінливі муари
Твердь небесну вінчають,
Славлять силу Перуна, зливу пристрасних стріл…

Ноти в просинь пірнають
І повільно стихають,
Потім знову граційно у блакиті дзвенять:
То тремтять, то зітхають,
То майстерно втішають,
То бринять емоційно і до сонця летять…

Там у тиші безхмар'я
Розсипаються звуки
І рятують від суму і даремних тривог.
Входить муза прекрасна
Дивним спалахом думки,
Вабить нотами блюзу
у стихію пригод.

Я плекаю надію
І веселкову мрію
Про життя променисте без сирен і війни.
Біль душі й ностальгію
В небі синім розвію,
Щоб нещастя вогнисте поглинули віки…