котра стежина до вподоби...

Людмила Аристархова
котра стежина до вподоби:
щільніше де зійшов спориш,
де до нестями пахне здоба,
де вже не видко попелищ…
облиш шукати –прохолода
вже ноженята обійма,
бо нині нічка-верховода
тебе нескорену сприйма…
дарма, що ще хватає трему,
що віра вогником свічок –
попри життєва теорема
то зовсім вже не слимачок…
вже не ховає долу очі,
а налаштовує мечі
відводить в тінь думки пророчі
вони ж неначе циркачі:
то витанцьовують на дроті,
то десь ховаються між хмар,
подібно до Буонарроті,*
геть відсікають всіх примар…

* Мікеланджело Буонарроті (повне ім'я — Мікеланжело ді Лодовико Буонаротті Сімоні, італ. Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni; 1475 — 1564) — італійський скульптор, живописець, архітектор, поет, мислитель. Один з найбільших майстрів епохи Ренесансу.
« Я беру камінь і відсікаю все зайве»

12.12.2022