Уткэннэр...

Рябина Хат
Уткэннэргэ кире кайтмагыз, дип
Бик куплэре безгэ эйтэлэр
Юллар юк шул инде уткэннэргэ
Корылганнар анда киртэлэр.

Уйларда булса да уткэннэргэ
Кайтам эле кабат эйлэнеп
Гомерлэрнен купме елы анда
Язмышларга калган бэйлэнеп!!!

Уйларда мин кайтам туган якка
Яна туган сабый чагыма
Яшэу коче белэн ябышкан чак
Тормыш атларынын ялына.

Эткэй-Энкэй мичкэ ягар очен
Утын кискэн чаклар урманда
Бер йомырка кучтэнэчкэ апкайткан
Эткэй бэгърем  дустым куяннан)))

Мэктэп еллар ничек онытылсын
Эбэдтэге тэмле кисельлэр
Сумкага утырып тау шуган чак
Сизелмэгэн , ничек ошелгэн.

Пионерга кергэн чаклар истэ
Комсомолы хаттэ бер тарих
Кире кайтып булмый ул чакларга
Сойлэп юанырга бер ВАРИС)))

Яшьлек язы, тэуге союлэр
Калды инде куптэн уткэндэ
Без гашыйк булганнар кырыйдан
Курми генэ утеп киткэндэ...

Уткэннэрдэ калды матур туйлар
Туган сабыйларым голлэрем
Аларны устереп, укытыйм, диеп
Ял белми эшлэгэн коннэрем...

Бар шатлыгы, кайгысы, эрнуе
Бер жыр булып калды уткэндэ
Куз алдыннан мизгел кебек уза
Гомер йомгакларын суткэндэ.

Уткэннэрсез инде  яшэп булмый
Уз тарихы хэркемнен тормышта
Буген  менэ горлэп яшэгэнгэ
Рэхмэтле булсакчы язмышка!!!

ПРОШЛОЕ ОТ НАС УХОДИТ НЕЗАМЕТНО
НЕУДЕРЖИМО КАК НА ЛЬДУ СКОЛЬЗЯ
В НАШЕЙ ПАМЯТИ ОСТАНЕТСЯ НАВЕЧНО
НО...ВЕРНУТЬ УЖЕ,ПРОШЛОЕ НЕЛЬЗЯ...

ДОРОЖИТЕ БЛИЗКИМИ НЕ РАЗБРАСЫВАЙТЕ НА ВЕТЕР ЛЮБОВЬ, УНЕСЕТ ДАЛЕКО ВЕТЕР И УЖЕ НЕ ВЕРНУТЬ БЫЛОЕ...ЛОКОТЬ БЛИЗКО НО... УКУСИТЬ НЕВОЗМОЖНО...