Картатай турында торле уйлар иска тошкэн чак...

Айгуль Гарипова
Буген 17 се март аенын,
Син киткэнгэ 17 ел уткэн.
Гомер очып утэ,сизелмичэ
Тан ата да,кич була икэн.

Синен гомерен жинел тугел иде,
Ачлык вакытын да кургэнсен.
Усмер чакта сугыш елларында
Буйга житкэн матур егет иден син.

Гармунында оздереп син уйнап,
Сагышларынны ничек бастын?
Фермаларда конен-тонен эшлэп,
Тазалыгынны калдыргансын.

Бэхет таптын картнэйне очратып
Ул бит синен сынар канатын.
Икэу бергэ язмышларны кушып
Алтын туйга кадэр кугансыз.

Алты бала устергэнсез икэу,
Зур тормышка юллар биргэнсез.
Коне-тоне эшлэп, ару белми
Бэхет телэп кенэ йоргэнсез.

Бала чагым бик еш искэ тошэ,
Жэй айлары - эх бэхетле вакыт.
Иртэ таннан кичлэр житкэнче
Йори идек авыл буйлап чабып.

Болыннарда печэн чаба иде;,
Эссе була иде ул коннэр.
Табигатьта чэйнен тэмлелеге
Хаман але минем исемдэ.

Бик куп уйлар, торле вакыйгалар
Бик еш искэ тошэ балачактан.
Нинди генэ каты куренсэндэ,
Син узенчэ эчтэн яраттын.

Сина рэхмэт эйтеп олгермэдем,
Бик куп калды эйтелмэгэне дэ.
Каберена барган чакта сойлим,
Тормышымны, серлэремне дэ.

Вакыт уза , олгерерлек тугел
Ачуланма сирэк барганга.
Исебездэ, онытмадык сине.
Тыныч йокла ,карттай, син анда.
17.03.2023