Край беларускi

Мария Мучинская
Мой беларускi край радзiмы,
Шэсць абласцей сабою згуртаваў.
Iдуць суполкаю адзiнай,
Сцяжынкаю, што лёс наканаваў.

Клапоцяцца аб родным краi,
Жадаюць багацець за годам год.
Калi у цемры заблукаюць,
Знаходзяць сiлы выбрацца з нягод.

Жывуць народы розных нацый,
Больш дзевяцi мiльёнаў чалавек:
Татары, немцы i кiтайцы,
Тут беларус, габрэй, паляк i грэк…

Краiна – Беларусь завецца,
А плошча – тысяч дзвесце сем шецьсот
Квадратных кiламетраў, здэцца.
За мiр, сяброўства ратуе народ.

Гуртуе лепшы ў свеце горад!
Сталiца Беларусi – родны Мiнск.
У Свiслачы iгрывых водах
Купаецца з праменем яго блiк.