Полiт

Галина Чехута
Упевнена, ми створені літати!
Немов птахів, нас вабить висота.
Душа жадає небо обіймати
І відчувати сяйний лик творця.

Політ – це авантюра*, одіссея*,
Де все минуле – це вчорашній день!
Майбутнє – чистий аркуш, галерея
Піднесення і аури натхнень.

Наступний день – підйом все вище й вище,
Безмежні горизонти і світи,
Свобода, мрія, щастя таємниче,
Життя у мирі без жахіть війни.

В польоті ми знаходимо наснагу
І усвідомлення безмежжя перспектив.
У пошугу* нема страху! Відвагу
Вселяють велич і краса вершин!

Наш злет – це слід, величний, унікальний,
У Всесвіті, на зоряних стежках.
Щасливим буде навіть лет прощальний,
Коли жадання житимуть в серцях!..

*Авантюра – ризикований, непевний захід, дія, справа, розраховані на випадковий успіх.
*Одіссея – тривалі мандри.
*Пошуг – поет. Стрімкий політ.