Жыццёвае кола

Нина Джумова
Спачатку, ты усмехнiся
I паглядзi наукола -
Гэта жыццёвае кола,
Ты на яго азярнiся.
Дзесьцi у тваiх успамiнах,
Знойдзеш гэтыя цуды,
Побач i я там буду,
Трымаць тваю моцна спiну.
Подых роднога краю
Цяплынь на душы заз'зяе,
Сэрца гарыць, не згарае.
Только пужае зграю.
Родны, трымайся, шчыра.
Я знойку побач буду,
Дзесьцi мы разам, паусюду
Песняй i гучнай лiрай.
Цiха пад дрэвам думаць,
Лiст напiшы да дому,
Можаш сабе, нiкому,
Слоу не пачуюць людзi.
Ты паглядзi наукола
I усмехнiся душою,
Побач ты тут, са мною-
Гэта жыццёвае кола.