Longbranch Pennywhistle - Ребекка

Алексей Чиванков
https://www.youtube.com/watch?v=zOyawkSOlew&t=5s

Rebecca

She looked on me sweetly,
I told her I couldn't stay.
I reasoned discreetly,
Yet I couldn't turn away
 
Two nights I'd played
And I still hadn't prayed
For the girl in L.A.
Who called me today
To say, "I love you".
 
If I really loved you,
Why'd Rebecca come today?
And I placed her above you,
Blind to all except my own way
 
In a cold country town,
In a green gingham gown,
I'm pledged to a dove,
But I must give some love
To Rebecca.
 
She'd been walkin' at my heels,
And I know just how it feels to see a face.
And she never asked my name,--
No, she knew it was the same as my embrace.
 
Soar through the night,
With mellow smiling love is mine,--
It all takes time.

---
Longbranch Pennywhistle was a country rock/folk music group featuring Glenn Frey and John David Souther. /.../
Glenn Frey went on to co-found the Eagles and J.D. Souther wrote or co-wrote several of the Eagles' most popular songs  (eng.-wiki)



Ребекка

Она смотрела так сладко,
Но я остаться не мог.
Я, в общем, не падкий,--
Но не из недотрог.
 
Мы лабали с братвой,
Мне ещё не молилось
За Лос-Анджелес -- с той,
Что сегодня звонила,
Чтоб признаться: "Влюбилась".
 
Если б был в тебя,--
Почему я с Ребеккой сегодня?
Почему она выше тебя для меня:
Я слепой? Я хочу быть свободней?
 
Тебе клялся в твоём городке,
В этом платье в горошек,
Обещал быть хорошим... --
Но я должен любовь, должен, тоже:
Ребекке.
 
Она ходит за мной по пятам:
Просто видеть лицо -- и довольно.
Ни полслова: ни как дела? ни: как там?
Да, я знаю, как это всё больно.
 
Так парить через ночь,
Улыбаться любви, -- и не мочь:
Всё пройдёт, всё пройдёт...
.
.
.