З iншого Всесвiту

Марина Чиянова
Діагоналями,
Лабіринтами
Соластальгії
В емоційному сенсі -
Не помічавши її гніву,
Сумую за її тонусом.

Битва за "золоту акцію",
Її сліди загублені,
Тисячі разів перегуглені -

І чи мої імена
Й гримаси
Проростають у її знань та добробуту айстри?

Гортаю Крістеву та Бентама,
Поки це ще можливо.

З модистки виростає дослідниця -
Холодна, голографічно зваблива.

Як вона телепортується?
Як проходить крізь скелі?

Її емоції,
Що для інших - вередливість,
Для мене - гіпсова статуетка
З платиною всередині.

Картографую
Спогади про неї -
Там, де вона -
Серпанок та теплі хвилі.

Як дозовано впинається інформація в свідомість...
Справа не в ній,
У повітрі -
Паранормальні явища,
Дерева шепочуть, а ми
Ледь чуємо,
Глянець-
Цегла.

Соластальгія -
Сум за погодою,
Пагодою її нейронів,
За її місцем у скарбах
Мнемонічних ігор,
За всебічністю,
З якою вона обігрує казино
Долі.


*Присв. давній учасниці літературних вечорів.