Олэшмэ бэхетен ятларга

Рябина Хат
Серлэрен сойлэмэ беркемгэ
Анларлар мине, дип уйлама
Вак кайгыны алма башларына
Йорэгенне озеп кыйнама.

Серлэренне ятлар тынлар бэлки
Уз фикерен эйтер хэркайсы
Булыр сина охшаман сузлэр
Сирэк кенэ булыр жайлысы.

Бирешмэ син юк-бар халлэргэ
Тормыш имэс сыгылмаганны
Мэрхэмэтле булсан ярдэм бирэ
Ходай курэ каргашмаганны...

Бары уз коченэ таян жирдэ
Беркемнэн бер ярдэм эзлэмэ
Уз ярына кадер-хормэт курсэт
Кешенекен читтэн кузлэмэ.

Ача калсан йорэк серлэренне
Жиллэр алып аны таратыр
Ихтибарлы булсан туганнарга
Якынын хормэт итэр, яратыр.

Мин кочлемен, булдырамын димэ
Бик нечкэ хатын-кыз кунеле
Шокер итеп яшэгэндэ генэ
Кадерле тормышнын хэр коне.

Якын дуста серен саклый алмас
Нахак сойлэр, колэр дошманын
Бэхетен сандыкка яшермэсэн
Илгэ таралып дан-дэрманын...

Серлэренне чэчмэ берук жиргэ
Сойлэ аны бары жиллэргэ
Бел кадерен халэл тапканнын
Таратма бэхетен читлэргэ!!!


ЕСЛИ СПЛЕТНИ ДОНИМАЮТ, ОГОРЧАТЬСЯ НЕТ НУЖДЫ.
ЗНАЙТЕ- ЧЕРВИ ВЫБИРАЮТ ТОЛЬКО ЛУЧШИЕ ПЛОДЫ...