Працяг

Валентина Дробышевская
Пра што маўчаць пяшчотныя бярозы
Тады, калі на дрэвах ні ліста,
Тады, калі траскучыя марозы
Крадуць імклівы час сакавіка?

Маўчаць пра тое, што ўнутры праменьчык,
У ім надзея будзіць карані.
Хістае вецер вузенькія плечы,
І льюцца мроі сокам ці слязьмі...

Глынеш увечар моцы ад бярозы -
Адчуеш смак спрадвечнасці жыцця.
І акунешся ў неба, як у роздум:
Ці ты працяг, ці ад цябе - працяг.