Павинна у паэта быць душа

Елена Котова 12
Павінна у паэта быць душа
І сэрца, каб з народам размаўляла,
А песня ,каб з пачатку да канца
Ўсю прыгажосць радзімы паказала!

Павінна ліцца мова, як ручай,
Зямлю, што поіць чыстаю вадою.
І расказаць, пра наш цудоўны край,
Што Беларусь - адна у нас з табою.

Паэт павінен родны край любіць,
Інакш і быць паэтам немагчыма.
Край стане музай, каб ён мог тварыць,
І выказаць прызнанне таямліва!