Баайлу-сулуу от-очок

Василий Бэлэк
Баайлу-сулуу от-очок

От-очоктын јанында
Ойын-куучын баштактар,
Ончо керек аайына
Оптоп-топтоп чыгактар.

Ундыл калган немени
Оорыныктып алактар,
Удай берген керекти
Ойто баштап к;р;кт;р.

Озогызы ойгорзын,
Эстелттирип алактар;
Азыйгызы айланзын,
Элге-јонго јартактар.