Заспокой мене, серпень...

Татиана Максимова
Цок-цок-цок - спливає час...
Цок-цок-цок... проходить літо
Липень згадує про нас,
Серпень різнобарвно вдітий
Пригощає кавуном,
Сливами із виноградом,
Диньками... Ми з ним разом
Біжимо до водоспаду,
В затінок, і там сидим,
Дихаєм на повні груди...
Вечір вже...  Он молодик
Вийшов в небі... тиша всюди...
Цвіркуни співають нам,
І підморгують нам зорі...
Дякувати всім богам,
Що сирени, наче хворі,
Всі замовкли... Тиша... Ритм
Серця чути... мов годинник...
Серпень пройде лабіринт,
Повернеться на хвилинку,
Нам рукою помаха,
Подих подарує свіжий...
Нічка видалась глуха...
Спогади все ж душу ріжуть...
Обійми та заспокой,
Серпень, поки ти ще з нами...
В річці відблиск, мов конвой
Зоряний, пливе човнами...

08.08.2023 г.