Петър Чухов - В саду...

Денис Олегов
***

В саду
слабой реальности
плету корзины,
собираю плоды.

В небе ночью тысячи звезд -
это слова.

Не беспокоюсь.

Здесь всё меняется
деликатно.

И во мне накапливается нежно
грубая сила.

Рисую
зад глазами
ураган,
которым
сметаю себя.

--

В градината
на слабата реалност
изплитам кошници,
събирам плод.

В небето нощем хиляди звезди
са думите.

Не се безпокоя.

Тук всичко се променя
деликатно.

И в мен се трупа нежно
груба сила.

Рисувам
зад очите
урагана,
със който
ще се помета.