ГущыIэрыу

Анатолий Зекох
Угу къыхихыгъэр гъэгъусэ -
Гум емыдэIурэр мысэ.

Гъогоу сызэрыкIорэр ситхыгъ,
ЧIэу сызытетым сепхыгъ.

Насыпым къыситыгъэр сигъот -
Аущтэу сфэIотэт, сылъыхъот!

Силэпкъы игъусэр сигъус,
Хэгъэгоу сызэрысыр сигупс:
Ахэр ренэу орэпсау -
Сэ джары сигупсэф жьау.

СшIагъэм ыуасэ сигъот.
Зафэр зиусэм сыгот.

ГущаIэм имакIэ бэгъот:
ЗыIуатэрэм иIахь хигъэхъот!