Гневная песня

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Я


                ГНЕВНА  ПЕСЕН

                В градовете няма място -
                всичко е заето.
                И достатъчно е тясно
                за мъдри поети.

                Ще отида аз в гората
                при старите буки.
                Ще поседна на тревата
                край извор бълбукащ.

                А над мен ще се ветреят
                гъвкавите клони.
                Катерички ще лудеят,
                жълъди ще ронят.

                Ще послушам как Балкана
                пее гневна песен
                за раздори и неправди,
                за дела безчестни...

                Ана  Величкова