а музика льётся

Ирина Юрчук
а музика ллється

А музика ллється, і поштовхи терцій
і серця тремтять на одній частоті,
благаю про захист святих страстотерпців,
та мабуть слова підбираю не ті.

Де слів роздобути з такою вагою,
щоб їм переважити зла тягарці,
щоб важелі світло на стрижнях спок;ю
вертіли й вели до прозріння сліпців?

А музика ллється, вібруюча квінта
найвищого тону, струни скрипаля,
і квантами вічності сонця бурштин та
всередені мушкою мирна земля.

А соняшник Всесвіту сіє насіння
співливих зірок і світанкових нот,
олія часів сяє в піні терпіння
й відроджує сфери високих чеснот.