Избор

Димитр Дянков
С какво да отговориш на хитреца,
когато той подменя истини с лъжи?
Как да овардиш бъдещето от наглеца,
власт узурпирал с подлост и пари?

Как от предателя да се отвърнеш,
когато той от всеки ъгъл стреля в теб?
Едно остава - свободата да прегърнеш
и честно да се бориш за парчето хлеб...