Итог

Ана Величкова
             Болгарский
             Мир и Я


                Д О  К Р А Я

                Много преживях и научих -
                по-мъдра дори се усещам.
                Трудих се, но в замяна получих
                рани душевни - горещи.

                Отдавна се питах за какво съм родена,
                каква е истинската ми орис?
                Казваха ми, че съм благословена
                да правя добро без корист.

                Години едни след други минават,
                спирка във Времето няма.
                Ще продължа все така да дарявам
                моите прозорливи тайни.

                Едва ли светът по-добър ще стане
                от атомите ми обич и знания?
                Но това е честното ми призвание
                и ще го следвам до края...

                Ана  Величкова