22 августа 2023

Галина Максимова 6
Трясусь я не в прокуренном вагоне,
А в очень жарком...ф у х...не вмоготу...
Трава иссохла на высоком склоне,
Перепалило солнце красоту.

Не смеет ветер прикасать к деревьям,
Не собираются и тучки в небесах,
Лишь невесомость тонко-легких перьев,
От них едва заметна полоса...

... А пасажири гомонять все про новини :
Бомбили де за ніч, які міста,
Що вибрехав ще путін цеї днини,
Кому з своїх ще накрутив хвоста.

Ба, є за що - втрачає він безусих,
Хоч як скривають правду лизуни,
Тримати страхом військо мусить -
Вони, підлеглі, пси і пердуни...

... А поряд щось розплакалась дитина,
Загавкало й маленьке собача...
Чи виросте з маленького людина,
Чи путін пустить в потяг кердача?..

Земля страждань зазнала від навали -
Окопи-катакомби навкруг міст
Нарили ордачі, ще й мінували,
Та ЗСУ роздроблять їх в окіст!

... Ось між полями тихе кладовище,
Де прапори священні майорять,
Жалобний плач...і вітер тут не свище,
Біля могилок матері скорблять...

Чому так ворог нищить Криворіжжя -
Багато вирв помітних здалека...
До фронту ближче...їду в Запоріжжя -
Домівка рідна душу заклика...