Водопад Скачок

Ана Величкова
             
                Болгарский
                Природа


                ВОДОПАД "СКОКА"

                Навътре в планината
                водопад ехти.
                В скалистото корито
                от праг висок полита
                водата и се пени,
                неспирно се върти.

                От воден прах и капки
                лъчи се отразяват
                и няколко дъги
                Скока украсяват.
                Една дъга последна
                се вие, затрептява
                и изведнъж изчезва...

                И спуска се нощта
                сред мрак и сенки тъмни.
                Не стихва песента
                на Скока смел, безсънен.

                Ана  Величкова