Ты сам

Велисевич Надежда
Пер. с болгарского

Столько троп обещает нам жизнь,
но конец их – нежданный подвох:
между жизнью и смертью стоишь
сам ты, жизни творящий итог.

*

Обещава посоки животът,
но живееш по-малко, отколкото си предвидил.
Винаги има уловка –
между теб и смъртта ти стоиш ти самият.

Авт. Красимир  Георгиев