Лунный луч

Ана Величкова
                Болгарский
                Природа и Я


                ЛУНЕН  ЛЪЧ

                По лунната следа вървя
                и все по нея, все по нея...
                С ръката лунен лъч ловя
                и чувам как щурците пеят.
                А осветената река
                бълбукащо на тях припява.
                Как хубаво ми е така,
                без хорска суета и врява!

                Луната бърза и за миг
                се скрива зад баира стръмен,
                но в шепа нося аз светлик -
                лъч лунен за нощта безсънна.

                Ана  Величкова