Болгарская земля

Ана Величкова
                Болгарский
                Родной край


               
                БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ

                "Гората на росен мирише,
                полето - на цъфнал трендафил."
                Приятно и леко се диша
                на българите в земята.

                Тя в багри е и аромати,
                възпети в народните песни,
                в шевици и тъкани златни,
                в килимите многоцветни.

                Моя родна земя, ненагледна,
                ти дар си за мене най-светъл
                до миговете ми последни,
                до сетния пулс на сърцето!

                Ана  Величкова