Дае заердаейы аез не ссардтон маехи

Татьяна Плити
Дае заердаейы аез не 'ссардтон маехи,
Даеумае мае саентты уал азы баеллыдтаен.
Фаелае наей не'хсаен бастдзинады хид,
Къуындаег фаендагыл дзаегъаелы фаецыдтаен.

Ыссардтон дае...Аецаегаелон даеуаен.
Аез хъармдзинад дае цаестыты нае ардтон.
Дае уарзтаей хай нае раттай ды маенаен,
Уаеддаер дае аез мае заердаейы ныууагътон .

Аехсидгае уарзтаен ферох каенаен наей.
Уый хибар у хаеххон цаергаесау арвыл.
Уарзт чи зоны, фаецаераед уый фаернаей,
Зынаргъ лаевар ис уымае ацы царды.