Фаеззыгон арваей стъалытае каесынц

Татьяна Плити
Фаеззыгон арваей стъалытае каесынц,
Сае цаестаенгасы саерды фаедтае рттивынц.
Саердыгон заелтае уаелдаефы хъуысынц,
Аемае мын зараегау мае заердаемае ныххизынц .

Наема аивтой баелаестае сае хуыз,
Каердаегхуыз дараестаей каераедзийаен аеппаелынц,
Фаеззыгон аехсаев байтыдта йае хыз,
Фаелае йын саерды хинтае  бар нырма нае даеттынц.