В волшебном саду

Любовь Шикторова
В волшебном саду
Плету корзины
Собираю урожай.

В ночном небе тысячи
Звезд – это слова.

Я не волнуюсь…

Здесь меняется
Все деликатно.
Это медленно
Копится во мне
Нежно-грубая сила.

Я рисую глазами
Ураган, который
Сметет все вокруг.

Источник
Петър Чухов
В ГРАДИНАТА

В градината
на слабата реалност
изплитам кошници,
събирам плод.

В небето нощем хиляди звезди
са думите.

Не се безпокоя.

Тук всичко се променя
деликатно.
И в мен се трупа нежно
груба сила.

Рисувам
зад очите
урагана,
със който
ще се помета.