Роберт Геррик. Н-473 Молитва старых жён

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(Н-473) Молитва старых жён

Крест Господень, защити
Нас в жилищах и в пути!
Охраняй нас от огня,
Что горит средь бела дня;
И от скрипов, что невмочь
Слышать нам в сырую ночь.
Дай от бесов нам покров
Вплоть до первых петухов.


Robert Herrick
473. The Old Wives’ Prayer

Holy rood, come forth and shield
Us i’ th’ city and the field:
Safely guard us, now and aye,
From the blast that burns by day;
And those sounds that us affright
In the dead of dampish night.
Drive all hurtful fiends us fro,
By the time the cocks first crow.