Сыгын ай - 2023

Василий Бэлэк
Василий Белеков
Сыгын ай-2023
Кара к;ст; к;рг;л кыс
кырларымды кызартты
к;;к;мелд; к;ре; к;с
к;г;с каным кайнатты
Кызаарышкан курандар
кышкы кийим кийинди
кайаларда кылбыштар
каарыгышка кирбеди
Кып ла кызыл кызылгат
кызылына; кемзинет
кыруутыган кайа;ат
кыр-аркада к;р;нет
***
Сары чачту сары кыс
тайга бажын буурайтты
элкем-телкем эрте к;с
кырууланып баштады
К;рг;л чачту кызычак
кайы;дарды саргарттат
јалкаанчыган салкынак
сары б;рле ороонот
К;ски кее;дик кожо;ло
сыгындарыс сундурлайт
јакшы б;ткен кузукла
кузыкчылар оморкойт