Роберт Геррик. N-29 Его короткая молитва Господу

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-29) Его короткая молитва Господу

Господь мой, на меня воззри
И пожалей, а не кори;
Увидишь, стражду я, зане
Болезни мерзкие во мне.
И множатся они – нисколь
Не утихает злая боль.
Будь милосерден! Пусть Твой взгляд
Иль перст мне язвы заживят;
А коль презрен я, словом лишь
Сполна меня Ты исцелишь.


Robert Herrick
29. His Ejaculation to God
      
My God! looke on me with thine eye
Of pittie, not of scrutiny;
For if thou dost, thou then shalt see
Nothing but loathsome sores in mee.
O then! for mercies sake, behold
These my irruptions manifold;
And heale me with thy looke, or touch:
But if thou wilt not deign so much,
Because I'me odious in thy sight,
Speak but the word, and cure me quite.