Есенна импресия

Йорданка Радева
автор: © Йорданка Радева

Есента прекрачи прага
и по пъстрилото на утрото
с усмивка се подписа.

Раздялата със лятото
остави в недописан стих
и по листата на липата стихна.

Разля празнична украса
и знак подаде дяволито
с едва забележимо мигване.

А на пейката отсреща
усамотено някой
тихичко кафето си допива.

Вестникът пред него
от вятъра прошумоля-
в написаното той надникна.

Въздишка после...
сякаш стон изтръгнат
с най- тъжната усмивка.