Эгэр кунелендэ булса дин

Азат Гайнуллин
Сина дигэн яр югалмас.
Чын дус алдамас, ташламас.
Бу тормошта мусафир бул -
Еллар еллар тугел, э юл.

Хонэренне эзлэ хэм тап.
Чубек булма, э бул кораб.
Дингэ нык итеп ябыш -
Башка житэ гонах, фэхеш.

Ишетмэ тэнкитчелэр сузен,
Гэйбэтче бетерэ уз узен.
Ин мохим кон ул - буген.
Якты булсын кунел куген.

Мин дип туры атлап бар.
Сойлэмэ тэйнкыйт хэм зар.
Эгэр кунелендэ булса дин
Ин бай хэм дэржэле кеше син.