Палеское село в мае

Лесь Украинец
Чи знаєш ти, друже, яке
У травні поліське село?
Яке буйноквіття п'янке,
Як пахне духмяно бузок?

Я чесно тобі розповім,
Як гарно у травні в селі,
Тут сонце, немов апельсин,
Сузір'їв намиста ясні.

Тут півні горлаті кричать,
І тьохкають з верб солов'ї,
Росинки-краплинки блищать,
Цвіркочуть в траві цвіркуни.

Тут сапка в засмаглій руці
Рубає безжально бур'ян,
Торохкають тут тракторці,
Димить у кабіні Дем'ян.

Тут у погребі у банці
Вишневий компот,
В саду - пугало у шапці,
Й їжаків кількасот.

Тут жаб'ячий хор із боліт,
Зелені доріжки стежин,
Лелек чорно-білий політ,
Рожеві троянди шипшин.

Мньов, Травень 2023