Къаялча дезар хул харц. мустафа ганижев

Мустафа Ганижев
КЪАЯЛЧА ДЕЗАР ХУЛ ХАРЦ.      Мустафа Ганижев 

Езаяняр 1айг1ар 
цу къаьнача кхала.   
Ай, хий-м дац из мехкар 
хозалах низ хила!   . .

Жерошт т1ехьваьнар вац,   
1айг1ар я хьаьряьнна. 
Эг1ор дац из, жий а бац 
я духхьал езаянна.
 
Кхала г1алат – къаялар, 
ха ялар новкъа дац хьема!   
1айг1ара ха магацар, 
магар дар цхьа белама.
   . .
Йицяла яц харца «брак»,   
доккха нач1ал цох хул!      .
Цига гур дар цхьа «дурак»!   
къадеш кхало барчмейлал*.   

Кхы а кхала безам ба    
1айг1арга низ хилара.
Уйла е даьра дош да,      
1айг1ар езаш хин мара.   

Элдат хул ц1аг1адеташ:
«къаьна я хьо коаст хьежа!»   
Гуш да б1арга – церг етташ;   
х1аьта кхал хул чухьежа.. .

Ай, ма те1абе б1арга-м,
маьре ях дувца дезац.
Беце из бола безам,   
къаялча деза 1аба харц.
…    барчмейлал* – распутство
….                12. 11. 2021 ш.