Лесу

Людмила Воронова Супрун
Прывітанне! Мой лясок!
Сосны і ядлоўцы!
Ваш прыемны галасок
Гладзіць па галоўцы.

І асінкі з мноствам рук
Мой прыход вітаюць.
Лес - найлепшы мой сябрук! -
Усе ад гэтым знаюць.

Прыбярог ты для гасцей
Ягадкі, грыбочкі...
Шапаціш: "Прыходь часцей!
Адпачні ў лясочку!"

Людзі едуць і ідуць
Да цябе, мой дружа,
Каб твой водар удыхнуць,
Каб душой падужаць.

Я таксама не міну,
Завітаю ў госці,
Бо ўжо ведаю цану
Гэтай прыгажосці.

Свой ты, родны для мяне
І люблю, як брата.
Сэрца кожнага кране
Краявід зубчаты.