Сагъаес

Татьяна Плити
Ае никаей уарзтон уый хуызаен заеххыл.
Йае фенынмае заердаехаелдаей баеллыдтаен.
Аез маергътау аервтыл базыдтон таехын,
Йае сау цаестыты денджызау ныгъуылдтаен.

Ныр  уазал цаестаенгасаей сийы уд,
Маен асайдта, маенг ныфсытае мын радта,
Хаеххон цаергаесау арвыл уыд раесугъд,
Йаехиуыл мае саенаефсирау сбаста .

Маенаен мае хъуыдыты цаеры  фаернаей  ныр даер.
Йае иу бакастаей уалдзаег-митау тайын.
Нае мае уарзы...баеллы йаем уд  уаеддаер,
Уаеддаер йае фаелгонц цаестытыл фаеуайы