соната

Ирина Юрчук
В осені префікс санта-.
Зліт від сюїт Сен-Санса:
Листя балетна дія...
Деревце на пуантах 
В полі полум'яніє…

Поле траву колише,
Світ потребує тиші,
Тиша – долина долі.
Ніч, за смолу чорніша,
Місяць несе в подолі…

Спрагла, бліда, мізерна,
Зірка – з горіха зерня –
Падає в листя пряне,
В закути заозерні
На самоті кружляння.

Вічність суха на дотик.
Вікна небес навпроти.
Синяві тісно в рамі.
Світла поснулі ноти
У оркестровій ямі.