День мира

Татьяна Маркова 3
Сьогодні – Міжнародний день миру
***
Нестримна осене, даруй нам миру,
Даруй життя – і в місті, і в селі…
Нехай кобзар візьме забуту ліру,
А в чистім небі линуть журавлі.
Щоб запах яблук плив у тихий вечір,
Спокійно спали діти і батьки,
Щоб страхи не обтяжували плечі, –
Хай вороги всі згинуть на віки.
Куйовдить вітер знов пожовклі клени,
На пізніх травах – перша сивина…
Даруй нам миру, осене натхненна,
Щоб назавжди скінчилася війна!
***
Безудержанная осень, подари нам мир,
Дай жить и в городе, и в селе...
Пусть Кобзарь возьмёт забытую лиру,
А в чистом небе, пролетают журавли.
Чтоб запах яблок плыл в тихий вечер,
Спокойно спали дети и родители,
Чтобы страхи не обременяли плечи,-
Пусть враги все исчезнут навеки.
Наклоняет ветер пожелтевшие клёны,
На поздних травах -первая седина...
Дай нам мир, вдохновенная осень,
Чтоб навсегда закончилась война!