2020, Сезоните през моите очи

Величка Николова -Литатру 1
СЕЗОНИТЕ ПРЕЗ МОИТЕ ОЧИ
(Сезоните в четири строфи)
Автор – Богданова Величка – Литатру1


Светна Пролет и бялата вишна
се накичи със пуканков цвят.
Облеклото не беше излишно –
омагьосваше целия свят.

Грейна Лято и стопли морето,
а прибоят дантели плете.
Те политват нагоре – в небето,
при Луната, любов що тъче!

Виж брезичката как се съблича,
колко нежно потрепва с листа.
Есента й помага и свлича
всеки лист поотделно в пръстта.

Идва Зима и облаци черни
скриват цветната шир, небеса…
Ветровете – на зимата верни
правят с преспи от сняг чудеса.

Литатру

(© Copyright: Величка Николова -Литатру 1, 2020
Свидетельство о публикации №120062903858 -  Сезоните на Литатру и Луната)- изтрито е, защото е първоначалното стихотворение, писано е през есента и затова започва с есенния сезон)