Хто ти?

Валентина Руда
Хто ти? Коли навколо немає натовпу,
Хто ти, коли навколо немає фільмів і книг?
Хто ти, коли замовкне реклама і згасне світло вітрин, хто ти?
Хто ти, коли немає минулого і майбутнього,
Хто ти, коли немає зв'язку з інтернетом,
Коли втопився телефон і загубився гаманець, хто ти?
Хто ти, коли усі навколо втратили пам'ять,
Хто ти, коли упали зірки на землю,
Хто ти, коли висохли усі річки, хто ти?
Хто ти, коли годинники всього світу зупинили хід,
Хто ти, коли пори року збилися зі шляху,
Хто ти, коли закони фізики змінилися, хто ти?
Хто ти, коли розбилися всі ілюзії, коли спали всі завіси і розкрилися усі таємниці, хто ти?
Хто ти, коли все, у що ти вірив і знав виявилося брехнею, хто ти, коли твої очі почали бачити інші світи?
Коли у веселці стало не 7 кольорів, а у музиці не 7 нот, а у тижні не 7 днів?
Хто ти?
Хто ти, коли мови світу ти перестав розуміти, хто ти, коли тебе перестав розуміти світ? Коли світла стало мало, а темряви багато, хто ти?
Хто ти, коли звірі стали більші у 10 разів, а люди зменшилися у 100 разів? Хто ти, коли сонце стало холодним, а місяць гарячим, хто ти?
Хто ти, коли читаєш ці рядки?
Хто ти?

23.09.2023   м.Київ