Роберт Геррик. Наряды Джулии

Таня Янтарёва
Как Джулии к лицу шелка –
Она мила в них и сладка:
Одежда, что вода, легка.

Любуюсь, приходя восторг –
Покрой свободен и не строг;
О, нежный блеск мечту разжёг!


Robert Herrick
(1591-1674)

Upon Julia's clothes

Whenas in silks my Julia goes,
Then, then, methinks, how sweetly flows
That liquefaction of her clothes.

Next, when I cast mine eyes and see
That brave vibration each way free ;
O how that glittering taketh me!