Энкей баланнары

Рябина Хат
Козлэр житсэ энкэй бакчасында
Кызыл тэлгэш пешэ баланнар
Шул баланнын ачысын тоядыр
Бу доньяда ялгыз калганнар...

Балан тэлгэшлэрен жыям буген
Куз яшьлэрем тама баланга
Ачысын тоймасын баланнарнын
Диеп, телим хэрбер балама.

Козлэр житсэ энкэй бакчасында
Жыям мин тэлгэшле баланны
Назлап-соеп аналар устерэ
Узе тапкан хэрбер баланы.

Энкэем юк, калды баланнары
Бакчаларны ямьлэп торырга
Хэр ананын ин изге телэге
Баласы матур тормыш корырга.

Энкэемнен шушы баланнары
Козлэрдэ куз явын алалар
Энилэрдэн кадерле кеше юк
Анласалар иде балалар...

Баланнар да берчак картаялар
Аларнын да кибэ сабагы
Якыннарны буген кадерлик
Курсэтмичэ тормыш газабы!!!

БЕРЕГИТЕ И ДОРОЖИТЕ РОДИТЕЛЯМИ ПОКА ОНИ РЯДОМ...