Кадрдони ношинос. На таджикском языке

Абдукаюм Мамаджанов
Киммати зар зи заргар бехтар донад заршинос,

Дур мебояд будан аз сухбати зарношинос.

Чун намедонад шиносат кадри суханхои ту,

Бех бувад сад дар сад аз у кадрдони ношинос.