Шалик i вiтер

Наталия Рыбальская
Напрямок вітру - в обличчя, чи в спину?
Шалик зніму і угору підкину -
Хай полетить, як бузкова примара.
Може приміряє шалик мій хмара.
Вітер волосся заплутав у пасма.
Тільки для нього готова вже пастка -
Просто зловлю пустуна у долоні
І поселю на своєму балконі.
Трохи втомились від нього дерева.
В них є робота своя вереснева -
Листя фарбують у колір закату,
Їх я зберу і прикрашу всю хату.
І ароматом осіннього шарму
Буду відновлювать сили та карму.
Що з вітерцем? Відпущу, не турбуйтесь
Він вже втомився сидіть, то ж готуйтесь -
Знову почне вітерець пустувати
Бавитись листям, з дерев їх зривати.
Буде ховатись під комір, під свитку,
Клеїти листя кленове на плитку...
Йду по ковру ароматного жовтня -
І відчуваю, що я не самотня.
Шалик мені повернув вітерець -
Отже щасливий у казки кінець.
28.09.23