Анна Тураносова-Абрас. Неужели я увижу снова

Лайма Дебесюнене
Ana Turanosova-Abras. Negi kada nors dar pamatysiu…

Negi kada nors dar pamatysiu,
Kaip ateis diena, ateis naktis;
Kaip mintis, kurios nepasakysi,
Salty uzmarsties staiga atgis;
Kaip upeliai susikaups po lasa,
Kaip ausra pakils is tamsumos
Ir kaip zmogui ilgesys bekrastis
Suzibes is metu tolumos…

Анна Тураносова-Абрас. Неужели я увижу снова…

Неужели я увижу снова,
Как настанет день, наступит год;
Как тобой не сказанное слово
В холоде забвенья оживёт;
Как по капле соберутся реки,
Как из мрака вырастет рассвет,
Как тоска, тоска о человеке
Воссияет через вёрсты лет...