Передчасно не вмирай

Николкина
1. Якщо так сумно, хоч стрибай з балкону,
   Якщо комок аж груди розпирає,-
   Згадай стареньку вдовицю Матрону,
   І що по ліки ніхто їй не зганяє.

   Якщо депресія до ліжка придавила,
   І від жалю до себе зводить скули,-
   Згадай про братську бУчанську могилу,
   І щоби твої діти не забули!

Приспів: Передчасно не вмирай,
         На страждання час не гай!
         Не тужити, а радіти,
         Дякувати Богу!

2. Якщо ти - найстраждальніший на світі,
   І від сльози не просихають твої очі,-
   Згадай, що десь на рак страждають діти,
   Їх матері не мають сну щоночі.

   Якщо у тебе руки цілі, ноги,
   Ти бачиш, чуєш, можеш обійняти,-
   Люби людей, щосили дякуй Богу -
   Не варто час на смуток витрачати!