23 г. Океан от любов

Величка Николова -Литатру 1
ОКЕАН ОТ ЛЮБОВ
Автор - Величка Николова - Литатру1

(По вдъхновение от Робърт Бърнс)


Не познавам ни Робърт, ни Байрон дори,
нито сладка целувка в полята.
Теб видях и се влюбих, а ти ме дари
с океан от любов непозната...

Но след месец замина на тежък гурбет.
Западнякът далеч те отвея.

Аз дарих ти сърцето си и занапред
над писмата ти сълзи ще лея.

Ще отмине година, може три, може две?
Ще те чакам. За теб ще лелея.
А когато се върнеш - нашето малко дете -
песен родна на теб ще изпее!

Литатру1

*(Имам това стихотворение в подобен вариант,
но с друго заглавие.
Ще го потърся и ще го покажа някой ден.)

*
С ОБИЧ, МОИ РУСКИ ПРИЯТЕЛИ - ПОЕТИ!
*
*ФОТО: СКАЛНИЯТ МАНАСТИР „Въведение Богородично“.